Overslaan en naar de inhoud gaan

Robinow syndroom

Iemand met Robinow syndroom is vaak klein, heeft korte armen en benen, kleine handen met korte vingers en kleine voeten met korte tenen. De oorzaak is een afwijking in een gen. Welke klachten iemand heeft kan van persoon tot persoon verschillen. Dit hangt ook af van de vorm van het syndroom. Er zijn twee vormen van het Robinow syndroom. Over deze twee vormen staat informatie onder het kopje Is deze ziekte erfelijk?

Soms zijn de vingers en tenen van iemand met Robinow syndroom niet alleen kort, maar missen er stukjes van de tenen of vingers. Tenen of vingers kunnen ook aan elkaar vastzitten (syndactylie). 

Soms hebben de wervels van hun rug een andere vorm of missen ze ribben. 

In hun gezicht lijken mensen met Robinow syndroom vaak op elkaar. Hun voorhoofd is soms breed en hun ogen staan verder uit elkaar. Ze kunnen een kleine en korte neus hebben en hun mond kan de vorm hebben van een driehoek. Hun oren zitten soms laag. Sommige kinderen met Robinow syndroom worden geboren met een spleet in de bovenlip, soms ook in het gehemelte (schisis). Soms hebben ze teveel tandvlees of zitten hun tanden te dicht op elkaar. 
Sommige mensen horen minder goed. 

Bij sommige kinderen ontwikkelen de geslachtsdelen zich niet goed. Bij jongens dalen de zaadballen soms niet in (cryptorchisme). Ze kunnen ook een kleine penis hebben. Soms zit het eind van hun plasbuis niet op de punt van de penis en zijn er plasproblemen (hypospadie). Meisjes kunnen kleine schaamlippen en een kleine clitoris hebben. 

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons. 

ALLES SLUITEN