Overslaan en naar de inhoud gaan

Informeren: hoe doen we dat?

Op basis van vragen en behoeften ontwikkelen wij materialen of platforms zoals websites, keuzehulpen, brochures en films/beeldverhalen. Mensen kunnen ook vragen aan ons stellen via de Erfolijn

Websites

Erfelijkheid.nl is dé bron van informatie op het gebied van erfelijkheid en gezondheid.
Erfelijkheid.nl heeft ongeveer 3 miljoen bezoekers per jaar.

Onze andere websites zijn:

Keuzehulpen

Als je wilt nadenken over keuzes rond erfelijkheid en je wilt je voorbereiden op een gesprek met een klinisch geneticus, hebben we hiervoor verschillende keuzehulpen:

Brochures

Het Erfocentrum geeft brochures uit over verschillende onderwerpen. Klik hier voor het overzicht. Je kunt de brochures downloaden.

Films

Onze films en beeldverhalen kun je vinden op Youtube.

Zie bijvoorbeeld Het verhaal van Rianne, waarin een jong meisje over haar erfelijke ziekte vertelt. Of de film over borstkanker en erfelijkheid of over kinderwens en erfelijkheid.

Instagram en LinkedIn

Vanaf april 2024 beheert het Erfocentrum het Instagram-account @wijzeroverjedna. Hierop plaatsen wij laagdrempelige berichten, weetjes en quizzen over erfelijkheid en gezondheid. De doelgroep is een breed publiek met interesse in erfelijkheid.

Ook op LinkedIn delen we informatie over erfelijkheid en het Erfocentrum. Hier ligt de nadruk op informatie voor professionals in de zorg en het werkveld van de genetica.

Updatedatum: 23 april 2024