Overslaan en naar de inhoud gaan

Wat vindt Nederland? DNA embryo's aanpassen of niet?

Het Erfocentrum heeft samen andere organisaties ruim een jaar lang gesprekken gevoerd met verschillende groepen Nederlanders over wat zij vinden van het aanpassen van DNA van embryo’s: de DNA-dialoog.

Wil je weten hoe Nederlanders denken over het aanpassen van het DNA van menselijke embryo’s?


Op maandag 25 januari 2021 lieten we online zien wat er uit die gesprekken is gekomen. Via de livestream vanuit Villa Jongerius vertelden enkele deelnemers over hun ervaringen met de DNA-dialoog.

Jacqueline Pot, projectleider van de DNA-dialoog en directeur van het Erfocentrum, lichtte de resultaten toe voordat ze het rapport 'De resultaten van de DNA-dialoog' officieel overhandigde aan Charles Wijnker (waarnemend directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en aan de deelnemers.

Minister Hugo de Jonge van VWS heeft 'De resultaten van de DNA-dialoog' met een begeleidende brief naar de Tweede Kamer gestuurd.

Het rapport en de bijlagen zijn voor iedereen hieronder en via www.dnadialoog.nl te downloaden De resultaten van de DNA-dialoog en de bijlagen.

Heb je de presentatie vanuit Villa Jongerius gemist?  Je kunt de livestream terugkijken.

De DNA-dialoog is een initiatief van Erfocentrum, ErasmusMC, NEMO Kennislink, NPV-Zorg voor het leven en het Rathenau Instituut. De DNA-dialoog wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.