Overslaan en naar de inhoud gaan

Syndroom van Beals

Het syndroom van Beals is een zeldzame aandoening. Hierbij zijn er verschillende problemen, vooral met de spieren, botten en gewrichten.

Mensen met het Beals syndroom hebben bijvoorbeeld minder soepele gewrichten en soms vergroeiingen van de gewrichten (contracturen). Mensen met het syndroom van Beals zijn vaak lang en slank en hebben lange vingers en tenen. De oren kunnen een wat afwijkende vorm hebben. De spieren kunnen minder goed ontwikkeld zijn en daardoor dun.

Bij ongeveer de helft van de mensen is sprake van een (zijwaartse) verkromming van de rug (scoliose/kyfose). Heel soms is grote lichaamsslagader (aorta) verwijd. 

Er bestaat ook een heel zeldzame vorm van het syndroom waarbij sprake is van ernstige hartafwijkingen en afwijkingen van het maag-darmstelsel. Kinderen met deze vorm van Beals overlijden vaak voordat ze volwassen zijn.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN