Overslaan en naar de inhoud gaan

Smith-Magenis syndroom

Smith-Magenis syndroom (SMS) is een aangeboren aandoening van verschillende delen van het lichaam. De kenmerken kunnen van persoon tot persoon anders zijn.

Na de geboorte kan een baby met SMS moeite hebben met de voeding. Vaak heeft het kind problemen met slapen. Een kind met SMS ontwikkelt zich langzamer dan andere kinderen en voelt vaak slap aan. Meestal duurt bijvoorbeeld het leren bewegen en leren praten langer.

Kinderen met SMS hebben vaak een vrolijk karakter. Maar vaak ook problemen met hun gedrag zoals driftbuien, angstig zijn of ze beschadigen zichzelf door bijvoorbeeld aan hun huid te peuteren of zichzelf te bijten. Sommige kinderen voelen minder snel pijn. En sommigen hebben een zijwaartse verkromming van de wervelkolom (scoliose), problemen met de ogen en/of regelmatig oorontsteking.

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN