Overslaan en naar de inhoud gaan

Cantú syndroom

Een kind met het Cantú syndroom heeft bepaalde kenmerken in het gezicht, meer haar op het lichaam en problemen met het hart. De oorzaak is een verandering in het DNA (erfelijke materiaal). De klachten zijn bij iedereen anders. 

In hun gezicht lijken kinderen met het Cantú syndroom erg op elkaar. Hun hoofd is vaak groot. De neus is breed. Meestal is de mond wijd en hebben ze volle lippen. 

Mensen met het Cantú syndroom hebben meer haar op lichaam en hoofd. Ze hebben dik haar op hun hoofd en haar op hun voorhoofd en op hun wangen voor hun oren. Vooral op hun rug, armen en benen kan meer haar zitten. 

Veel baby’s worden geboren met problemen met hun hart. Het hart kan te groot zijn. Soms zit er een gaatje tussen de grote lichaamsslagader (aorta) en de longslagader. Dit gat hoort dicht te gaan bij de geboorte. Ook kan de baby vocht rondom het hart hebben. Soms is de bloeddruk in de longslagader te hoog (pulmonale hypertensie). 

Verder zijn baby’s met Cantú syndroom vaak groot bij de geboorte. Vanaf de kinderleeftijd kunnen ze minder vet onder de huid hebben. Ook kunnen ze vaker een ontsteking krijgen aan de luchtwegen of hun oren.
Kinderen met Cantú syndroom hebben vaak een lage spierspanning. Dat betekent dat ze slap aanvoelen. Daarom leren kinderen vaak later zitten en lopen. Daarnaast gaan kinderen meestal later praten. Kinderen met Cantú syndroom hebben meestal een intelligentie zoals iedereen. 

Heb je een vraag? erfolijnaterfocentrum.nl (subject: Vraag, body: Mail%20ons%20uw%20vraag%3B%20binnen%205%20werkdagen%20ontvangt%20u%20een%20antwoord.%20%0A%0AMijn%20vraag%20is%3A%20%0A) (Mail) ons.

ALLES SLUITEN